Väntar du gäster eller är du trött efter jobbet och inte orkar göra någon storstädning? Här är några knep som jag brukar ta till när jag vill få fint hemma men inte vill städa på riktigt. En fuskstädning på 20 minuter helt enkelt. 

1. Hallen
Hallen är det första gästerna ser och deras första intryck. Plocka undan en del av ytterkläderna så att gästerna får plats med sina kläder. Ställ ordning skor och plocka undan de skor som familjen inte använder just nu. Släng ner nycklar, plånböcker, kvitton och alla småsaker som har en förmåga att samlas i hallen i en låda med lock så att de inte syns. Dammsug lite snabbt.

2. Köket
Plocka undan disk och rensa på diskbänken. En tom diskbänk ger ett ordnat intryck. Torka av diskbänken med rengöringsspray så att det luktar gott. Torka av köksbordet.

3. Badrummet
Ställ in småsaker i skåp och torka av handfat, toalett och badkarskant. Häng upp rena handdukar. Se till att det finns toapapper så att det räcker hela middagskvällen och fyll på tvål i pumpflaskan på handfatet.

4. Vardagsrummet
Puffa till kuddarna i soffan och vik ihop plädarna. Samla ihop tidningar till en prydlig hög och samla fjärrkontroller på samma ställe. Byt ljus i ljusstakarna.

5. Vädra
Öppna fönstren så att det blir korsdrag en liten stund.

6. Belysning
Dämpa belysningen och tänd lite ljus så kommer ingen att se att du fuskstädat.

En kommentar

///////////////
 1. Monica Kallin -Ticconi

  Ville bara titta in och tacka för en bra blogg med en massa andvändbara tips,tittar in då och då , men har nog inte kommenterat förrän nu 😉 Jag gillar speciellt vinlådorna ihopsatta som rullbord, hur snyggt som helst !!
  Fuskstädningen är super,den använder jag mig alltid av när det kommer gäster halvt om halvt oförberett 😉
  Som sagt, tack för en massa bra tips, nu gäller det bara att ta efter de också 🙂
  Kram,
  Monica i Rom

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *