Nu har min bror varit framme igen och lagat en middag precis i min smak. Nämligen torsk med asiatiska smaker. Så här beskriver han rätten:
”I botten lägger jag en asiatisk gurksallad med ingefära. På den syrade gurksalladen hamnar torsken och intill det en yoghurtsfär. Den gröna geléaktiga emulsionen på dill, gräslök och koriander blir ett trevligt tillbehör. Torsken som marinerats i sake, mirin, strösocker och miso kommer med söta toner. Gurksalladen är såklart syrlig efter någon timme i risvinägern. Yoghurten bara bygger broar och binder ihop allt i en slags symbios.”
När jag gör den här rätten hemma så skulle jag skippa den molekylära delen i tillagningen och nöja mig med en klick yoghurt (sorry brorsan att jag förstör ditt recept) för då blir det ett väldigt enkelt recept att slänga ihop. Om än kanske inte lika Instagramvänligt.
Här hittar du Thomas recept på torsk med snabbpicklad asiatisk gurksallad och yoghurtsfär.