Snart, snart kommer bilderna på nya köket från Henrik som plåtat. Men jag har redan fått ett par stycken så idag tänkte jag ge er ett smakprov från en av mina favoritplatser hemma.
Jag har aldrig tidigare haft ett fönster framför diskhon i något av mina tidigare kök, men det är så mysigt. Senast igår stod jag här och diskade och såg ut över knallblå himmel och en massa människor som åkte långfärdsskridskor på sjön utanför. Det är verkligen så avkopplande att stå där och spana på en supervacker utsikt samtidigt som jag betar av lite disk.
Trots att vi valt ett modernt kök så ville jag gärna ha en traditionell diskho i rostfritt. Vi satte ju in det i tvättstugan i somras och är så nöjda. Det är hygieniskt, tåligt, lätt att rengöra och snyggt! Vi övervägde att ha två mindre hoar, men valde till slut en enda stor för att lättare kunna diska stora ugnsplåtar. Ett avgörande tips från två vänner som nyligen renoverat köket. Tack för det! Dessutom tog vi hjälp av Stalas guide med tips om hur man väljer rätt diskho.
Diskhon heter MX-50 och kommer från Stala och har en speciellt utformad bottenlösning som gör att vattnet snabbare rinner ner i avloppet. Det är nästan som ett Opel-tecken runt bottenventilen, om ni förstår hur jag menar. Dessutom har den en snygg och smart skärbräda som hör till som gör att man kan rensa och skära mat och ösa ner renset i slasken smidigt.
Kommande veckan kommer att bli stora köksveckan här på bloggen, så resten av köket får ni se om några dagar.
Reklamsamarbete: Inlägget presenteras tillsammans med Stala.
Foto: Henrik Nero.