Förra veckan tipsade jag om min bror Thomas vegetariska rätt med rödbetor, gulbetor, fetaost och valnötter. Nu fortsätter vi det vegetariska temat med en nässelsoppa som han lagat.
Thomas har ett helt gäng vaktlar, nio närmare bestämt, hemma så där hemma äter de vaktelägg som min familj äter vanliga ägg. Jag blir alltid så glad när jag får en kartong vaktelägg av Thomas eftersom de är så otroligt vackra.
Hur som helst använder Thomas vaktelägg i matlagningen så mycket som möjligt sedan vaktlarna kom till trädgården. Till exempel i den här nässelsoppan smaksatt med björksavsvin, som är toppad med vaktelägg.
Här hittar du Thomas recept på nässelsoppa.
Fler vegetariska recept
- Belugalinssallad med knippmorötter, sparris och örtig ärtröra.
- Rostad morot- och rotsellerisoppa med fräst zucchini- och böntopping.
- Friterad brysselkål med chèvreyoghurt och honung.
- Blåbärspaj med ingefära – sommarens godaste bakverk och dessert.