Jag var inte riktigt beredd på all uppmärksamhet som jag fått sedan boken kom ut och sedan jag gästade Nyhetsmorgon. Därför har jag inte riktigt hunnit med allt som jag hade tänkt och det har varit lite radioskugga här ett par dagar.
Men idag, vill jag dela med mig av ett riktigt passande recept på helgmys. Nämligen ett recept på en citronkaka med blå vallmofrön. Supersupergod. Och lätt att göra.
Här kommer receptet.
Du behöver
125 g rumsvarmt smör, 1 msk rivet citronskal, 3 dl socker, 3 ägg, 3,5 dl vetemjöl, 1,5 tsk bakpulver, 1 dl filmjölk, 3 msk färskpressad citronjuice, 3 msk blå vallmofrön, finrivet citronskal till garnering, smör och ströbröd till formen.
Glasyr: 1 dl florsocker, 1-2 msk citronjuice.
Så gör du
Sätt ugnen på 175°C. Smörj och bröa en form, ca 2 liter. Vispa smör, citronskal och socker poröst i en bunke med elvisp. Vispa ner 1 ägg åt gången. Blanda mjöl och bakpulver i en annan bunke. Vänd ner mjölblandningen i äggvispet. Rör sist ner filmjölk, citronjuice och vallmofrön. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter, kontrollera med sticka. Låt vila 5 minuter i formen innan den stjälps upp. Låt svalna.
Glasyr: rör ihop ingredienserna till glasyren. Ringla den över den avsvalnande kakan.