Vi äter soppa ganska ofta här hemma eftersom det är så gott, enkelt och går snabbt att göra.
Favoriter är morotssoppa, svampsoppa och nu även den här soppan, där jag från början utgått från ett amerikanskt recept och därför kallar jag soppan coconut kidney bean curry.
Därav är det också lite ojämna mått eftersom de amerikanska måttenheterna blir ojämna när jag omvandlar det till svenska mått för er.
Jag har jättefina amerikanska mått i mintgrönt porslin som jag använder här hemma så att jag slipper omvandla. De hittade jag på en loppis under en roadtrip jag gjorde i USA för några år sedan.
Du behöver
(4 portioner)
2 msk olja, 1 mellanstor gul lök, 2 vitlöksklyftor, 2 msk riven ingefära, 1 msk currypulver, 1/4 tsk chilipulver, 425 ml tomatkross, 400 ml kokosmjölk, 425 g kidneybönor, 15 g hackad färsk koriander, salt, peppar, limejuice
Så gör du
1. Bryn löken i oljan och tillsätt vitlök, ingfära, curry och chilipulver och låt bryna till löken mjuknar.
2. Tillsätt tomatkross, kokosmjölk, kidneybönor och koka upp och koka i ett par minuter.
3. Tillsätt koriander och smaka av med peppar, salt och limejuice.
På bilden har jag tillsatt en mix av bönor och gryn för att göra soppan lite mer mättande. Och även några klickar creme fraice.