Härom veckan gjorde vi pepparkaksbollar här hemma och när jag visade bilden på Instagram var det ett gäng som efterfrågade receptet. Så här kommer det. Jag har inspirerats av det här receptet som jag tyckte var lite smaklöst och har ändrat mängderna lite grann av ett par ingredienser för att verkligen få till den där juliga smaken. Bäst är nog att smaka av innan du börjar rulla bollarna, till du får fram en smakstyrka du själv gillar.
Ingredienser
(25 st)
200 gram rumsvarmt smör
2 dl socker
7 dl havregryn
1,5 tsk kanel
1 tsk ingefära
0,5 tsk kryddnejlika
1,5 tsk kardemumma
2 msk vatten
+ pärlsocker till att rulla dem i
Så gör du
1. Rör ihop smör och socker.
2. Lägg i alla ingredienser och blanda noga. Jag använde en matberedare för att få ihop röran och samtidigt få den till en lite finare konstistens, men hur mycket du vill känna havregrynen är ju en smaksak.
3. Gör små bollar och rulla dem i pärlsocker.