Varje vår och sommar gör jag Marias goda rabarberpaj flera gånger. Jag gör många andra rabarberpajer också men faller alltid tillbaka på att det här receptet är det godaste av de alla som cirkulerar på internet.
Det är liksom lagom sött, lagom syrligt och lagom knäckigt. Precis såsom man vill ha en perfekt rabarberpaj. Dessutom brukar jag göra det här receptet direkt i kastrullen vilket ger minimalt med disk och stök. Gott och enkelt helt enkelt.
Jag önskar bara att vår rabarberplanta kunde se ut som grannens på landet. Deras är högre än jag själv och säkert två meter i diameter. Vår är väldigt pluttig och pajerna vi lagar på egna rabarber är lätträknade tyvärr.
Men oavsett om du plockar från egen planta, pallar av grannen eller köper så säger jag bara: Gör den här pajen. Så god.
Så gör du
Här hittar du hela receptet.
Fler somriga recept
- Sockerfri äppelmos med kanel och ingefära.
- Sugen på glass i solen? Här är fyra recept på hemmagjord glass.
- Världens godaste sommartårta.