• Start
  • Diy och pyssel
  • Kategorier
  • Arkiv
  • Samarbeta
  • I media
  • Om Monica Karlstein
  • Kontakt
Hemmafix
    • Anmälan till nyhetsbrevet
    • Arkiv
    • Diy och pyssel
    • Integritetspolicy
    • Kassa
    • Kategorier
    • Kontakt
    • Låt oss prata!
    • Mitt konto
    • Om Monica Karlstein
    • Shop
    • test
    • Varukorg
    • Webbutik
    • Om mig
    • I media
    • Inredningsuppdrag
    • Kontakt
Reklam: Inlägget presenteras i samarbete med Stala

Recept: Pankogratinerad brysselkål med parmesan och citron

Nu är det inte många dagar kvar och så här inför julhelgen vill jag, i samarbete med Stala, bjuda på ett riktigt smarrigt recept med brysselkål och samtidigt passa på att berätta om ett smart köksredskap som finns i Stalas sortiment.

Den här skärbrädan som fatet står på använder vi nästan dagligen hemma. Förutom att den är en ståtlig skönhet, vacker i sin enkelhet som skärbräda, så är den också lite speciell och smart i sin funktion eftersom den har silikonfötter längs kortsidorna som gör att den kommer upp lite och heller inte glider på diskbänken. Det gör att den passar perfekt att lägga ovanpå diskhon för att antingen få lite mer arbetsyta om man har ett litet kök eller om man står och rensar grönsaker eller ansar kött och enkelt vill kunna putta ner blast eller rens i diskhon. Dessutom är den himla fiffig att kunna lägga ovanpå diskhon för att dölja lite disk. Det är ett life hack för småbarnsfamiljer med mycket disk kan jag lova. Vi använder den också som underlägg för varma kastruller och skålar vid matbordet.

Brysselkål för mig är starkt förknippat med julen och den här tiden på året, så det äter vi mycket av här hemma just nu och tillagar det på alla möjliga vis. Här är en favorit, som är för ungefär 6 personer.

Du behöver

700 g brysselkål, 2 tsk olivolja, 1 tsk smällt smör, 0,5 tsk flingsalt, 0,25 tsk vitlökspulver eller lite pressad färsk vitlök, 1,5 dl panko ströbröd, 100 g parmesanost, en halv citron och lite svartpeppar.

Så gör du

1. Sätt på ugnen på 225 grader. Skölj brysselkålen och skär av stjälken på brysselkålen och dela huvudena på hälften. Placera dessa i en skål och häll över olja, smör, salt, vitlök och svartpeppar.
2. Massera in huvudena i oljan och smöret och tillsätt ströbröd och parmesan. Pressa över lite citron.
3. Lägg över brysselkålen i en ugnssäker form och sprid ut dem så att de inte ligger på varandra. Gratinera i cirka 15 minuter eller till det fått fin färg. Ta ut ur ugnen och strö över 2 msk parmesanost på toppen.

Tips!

Dekorera med lingon, granatäpple eller körsbärstomater.

Dekorera gärna fatet med grönkål, som du också kan gnida in med lite olja, citron och flingsalt och köra samtidigt i ugnen så får du supersmarriga grönkålschips.

Reklam: Inlägget presenteras i samarbete med Stala. 

22 dec 2020 Direktlänk Mat & dryck 0 kommentarer

Dela

  • Facebook
  • Pinterest
  • Email

Relaterade inlägg

Grillade räkor

Recept: Sommarens godaste förrätt –...

Recept: Gammeldags, saftig äppelkaka med...

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Monica Karlstein är certifierad inredare och proffspysslare. Läs mer här.

Följ Hemmafix

Från gulnad furu till ett riktigt drömskåp

FÖRE & EFTER: Renovera husbil

Ikea hack: Soffbordet Svärtan fick nytt underrede i trä

Från äppelmos till leksaksförvaring

Åtta månader på äventyr – segling i Karibien med barn

Ikea hack Tarva

Från trist furubyrå till drömmig sagohörna

Före & efter: Stora köksrenoveringen

Före & efter: Renovering av tvättstugan

Före & efter: Hallen får nytt liv

Från rödaktigt fulfynd till finskåp

Från solfjädrar till sänglampa

Nyhetsbrev

Få de senaste uppdateringarna och nyheterna från Hemmafix-Monica.

Prenumerera

Nya sovrummet i sommarstugan

Förvandla furubyrån till barnens drömmöbel

Förra årets trädgårdsprojekt – och några till

Gör din egen designervas – Klongvas/Ängvas

Måla möbler – 8 tips om färg, redskap och tekniker

Bloggvänner

Besök gärna några av mina bloggkollegor.

ALLT OM MITT BUBBELTÄLT I KALLVÄXTHUSET
ALLT OM MITT BUBBELTÄLT I KALLVÄXTHUSET
BLOGG - Hanna Wendelbo Design

Designa formen på mattan till barnrummet

Gör din egen lampa av rostig taggtråd

Ta vara på gamla symaskinen – gör en lampa

Så bygger du ditt eget rustika matbord

Så gör du en knutkudde även kallad knot pillow, av Monica Karlstein, Hemmafixbloggen.se

DIY: Så gör du en knot pillow – steg för steg

Pimpa Ikeamöblerna med textil – min nya kollektion hos Stickyfront

Ikea hack: Fixa molniga hyllan till barnens sagoböcker

DIY: Fixa tidningsställ av läder till soffan

Gör snygga förvaringslådor av skokartonger

Ikea hack Ivar hyllgavel

Förvandla en vanlig byrå med trendiga detaljer

Klä blomvasen i rotting

Ikea hack Ivar hyllgavel

Gör en skärmvägg eller sänggavel av sadelgjord

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
2025 @Hemmafixbloggen. All right reserved
✖