Under det här pandemiåret när vi försökt handla mat så sällan som möjligt har bröd oftast varit det som tar slut eller blir torrt och trist här hemma när vi handlar så sällan. Så under det här året har vi bakat mer bröd än någonsin – ja, jag skulle nog säga ett par gånger i veckan i alla fall. Förut blev det bara på helgerna men numera är min man himla bra på att sätta degen kvällen innan och med en bebis som vaknar i ottan hinner vi ändå baka ut och grädda innan det är dags för lämning på förskola och åka till jobb.
Och det är ju magiskt gott med nygräddat bröd till frukost. Det har förgyllt den här föräldraledigheten så galet mycket.
Därför vill jag idag tipsa om min vän Marias fantastiska bröd. Så himla gott – och enkelt.
Jag tror att jag har tipsat om det förut, men här är i alla fall receptet. Do it!
Släng på lite pumpafrön, sesamfrön eller solrosfrön på så blir det ännu godare.