Känner man mig så vet man att jag är en riktig gottegris som om jag kunde skulle välja efterrätt före varmrätt alla dagar i veckan. Det gör jag förstås när jag är själv hemma, men när man lagar middag till barnen gäller det ju att uppföra sig. Haha.
Den här efterrätten är fantastisk. Jag hittade den ursprungligen på nätet någon stans och då serverades det vaniljglass till de grillade nektarinerna. Men en gång när glassen var slut gjorde jag vispad kardemummagrädde som alternativ och det visade sig nästan vara ännu godare. Så sedan dess kör vi på det här hemma.
Äts så klart efter huvudrätt, om en förälder får bestämma.
Ingredienser
Nektariner, hackad mörk choklad, hackade nötter, flytande honung, grädde och nymalen kardemumma.
Så grillar du persika – grillad dessert
Dela nektarinerna och ta ur kärnorna. Släng dem på grillen till de är mjuka och varma. Servera på en tallrik med en klick kall, vispad kardemummagrädde. Strö över chokladspån, krossade nötter och ringlad honung.
Nektarinerna blir också goda om de har legat i rom en stund före grillning.
Fler somriga recept
1. Grillade asiatiska räkor – som förrätt, tapas eller huvudrätt
2. Så gör du hemgjord örtinbakad pasta
3. Svalkande fruktbricka – ett gott alternativ till fikastundens sötsaker
4. Somrig tomatbruschetta – en riktig klassiker
5. Asiatisk glasnudelsallad och sojabiffar med ingefära, citron och koriander