Varje år den här tiden så gör vi många soppor till middag här hemma. Vi tycker att det är enkelt och gott och eftersom det är gott blir barnen glada. För att det är enkelt och går fort blir vi föräldrar glada. Lättade över att snabbt få fram vardagsmiddagen på bordet innan barnen blir för trötta och så att vi alla får mer tid över för mysiga aktiviteter tillsammans efter middagen.
I söndags gjorde vi en morotssoppa med fetaost, pumpakärnor och vitlöksbröd. En annan favorit som just nu går varm är denna soppa på kokosmjölk och kidneybönor.
I år lär den bli ännu vanligare på familjens meny med tanke på vår utmaning ”Jakten på elen” där vi satsar på att halvera vår elförbrukning under perioden oktober till mars. Soppan tar nämligen bara en kvart att göra och ska bara stå på spisen ett par minuter. Perfekt i dessa tider.
Här är receptet på Coconut kidney bean curry. Det låter så torftigt med en svensk översättning så jag skriver den på engelska. För en svensk översättning gör den faktiskt inte rättvisa. Den är supersmarrig!
Du behöver
(4 portioner)
Så gör du
3. Tillsätt koriander och smaka av med peppar, salt och limejuice.
På bilden har jag tillsatt en mix av bönor och gryn för att göra soppan lite mer mättande. Och även några klickar creme fraiche.
Mer om att sänka elförbrukningen
1. Ny följetong: ”Jakten på elen”.
2. Så ska vi halvera vår elförbrukning.
3. Så mycket sänker du din elräkning med vedeldning.
4. Så halverade vi elförbrukningen under oktobers första vecka.
4. 11 värmande eldstäder och svar på läsarnas frågor.
5. Vilken inomhustemperatur har ni?
6. 51 tips som sänker din elförbrukning.