När jag var liten älskade jag sallad. Lyxen och lyckan var de år vi faktiskt odlade olika typer av sallad i grönsakslandet och jag kunde gå och snaska lite när som. Vad mamma och pappa än lagade så var det alltid grönsakerna på tallriken som åts upp först.
En del föräldrar kämpar med att få i sina barn grönsaker, och vi har också vår beskärda del av matstrul med barnen men grönsaker går alltid hem. Så det är ju lätt att se var mina barn fick det ifrån. Med andra ord gäller det att hitta på så många olika saker att laga med grönsaker som möjligt för att alla vid matbordet ska bli nöjda – och mätta.
Det här receptet är himla smarrigt och går dessutom lika bra att göra med broccoli. Det är minst lika gott. Vi vuxna tycker ju om ädelost men om barnen hellre vill ha fetaost funkar ju det också fint som barnvänligt alternativ.
Ingredienser
1 romansalladshuvud, en skvätt olivolja, salt, en näve valnötter och cirka 50 gram ädelost. Ev. lite citronpress.
Så grillar du sallad
Dela salladen i halvor och pensla på olja. Grilla salladen på svag värme eller långt ut på gallret och vänd efter ett par minuter.
Tänk på att sallad är känslig och kan lätt brännas.
Hacka nötterna och osten och strö över dem över salladen. Pressa gärna en grillad citron över för lite extra syrlighet.
Fler somriga recept
1. Grillade asiatiska räkor – som förrätt, tapas eller huvudrätt
2. Så gör du hemgjord örtinbakad pasta
3. Svalkande fruktbricka – ett gott alternativ till fikastundens sötsaker
4. Somrig tomatbruschetta – en riktig klassiker
5. Asiatisk glasnudelsallad och sojabiffar med ingefära, citron och koriander