Det här receptet påminner mig om alla mina resor till USA. Hur många gånger har jag inte köpt grillad majskolv på pinne doppad i alla möjliga kryddor och smakkombinationer i både charmiga och ocharmiga gatustånd. Så här har jag helt enkelt försökt att efterlikna en majskolvspinne jag senast köpte på gatan i New York.
Egentligen var det under en höstresa jag gjorde, men staden som aldrig sover bjöd på sommarvärme och sommarkänsla ändå.
Ingredienser
Majskolvar, färskost, parmesan, chiliflakes och citron.
Så grillar du majs
Förkoka majskolvarna och släng på grillen så att de får en fin färg. Skär upp citronen i halvor och lägg även dem på grillen.
Ta av majskolvarna från grillen och bred på färskosten och strö över riven parmesan och chili. Pressa den grillade citronen ovanpå.
Fler somriga recept
1. Grillade asiatiska räkor – som förrätt, tapas eller huvudrätt
2. Så gör du hemgjord örtinbakad pasta
3. Svalkande fruktbricka – ett gott alternativ till fikastundens sötsaker
4. Somrig tomatbruschetta – en riktig klassiker
5. Asiatisk glasnudelsallad och sojabiffar med ingefära, citron och koriander