Grillad sparris känns ju som en riktig sommarklassiker och ibland kan jag nästan vara lite trött på den i slutet av sommaren. Men det här receptet, som jag hittade i Elle för säkert fem år sedan och lagar varje sommar sedan dess, tar denna ljuvliga grönsak till nya nivåer.
Ingredienser
Ett knippe grönsparris, 200 g smör, 1 citron, 50 g manchego, 100 g skalade mandlar och lite flingsalt.
Så grillar du sommarens godaste sparris
Bryt av den nedre delen av sparrisen. Rågrilla sparrisen i cirka 2–3 minuter till de fått färg och blivit lite mjuka. Försök behålla en krispig kärna.
Lägg smöret i en stekpanna tillsammans med mandlarna. Hetta upp så att smöret smälts men inte blir för mörkt. När det precis blivit gyllenfärgat och sjuder är det dags att ta bort det från värmen och hälla i saften från en citron.
Servera sparrisen på tallrikar och häll över citronsmöret och mandlarna. Hyvla eller bryn manchego i bitar och strö över tillsammans med flingsalt och lite svartpeppar.
Fler somriga recept
1. Grillade asiatiska räkor – som förrätt, tapas eller huvudrätt
2. Så gör du hemgjord örtinbakad pasta
3. Svalkande fruktbricka – ett gott alternativ till fikastundens sötsaker
4. Somrig tomatbruschetta – en riktig klassiker
5. Asiatisk glasnudelsallad och sojabiffar med ingefära, citron och koriander