Det här är en riktig klassiker som jag gör ofta om sommaren. Jag tycker att en sådan här tomatröra gör sig bra till mycket – på macka, till grillat kött eller fisk och till både lunch och middag. Så idag bjuder jag på receptet till en riktigt god tomatbruschetta.
Ingredienser (4 portioner)
500 gram cocktailtomater, 0,5 kruka hackade färsk basilika, 1 tsk flingsalt, 1 krm svartpeppar, saften av en halv pressad lime, 2 msk olivolja, 1–2 pressade vitlöksklyftor.
Så gör du tomatbruschetta
Dela cocktailtomaterna och lägg in en skål. Hacka basilika och pressa vitlöken ner i skålen. Tillsätt limejuice, salt, peppar och olivolja och rör om. Servera på grillad surdegsbröd.
Vill du äta det som ett mellanmål eller liknande kan du bre mackan med cream cheese.
Fler somriga recept
- Sockerfri äppelmos med kanel och ingefära.
- Sugen på glass i solen? Här är fyra recept på hemmagjord glass.
- Världens godaste sommartårta.
- Knäckig rabarberpaj – godaste pajen jag vet.