De här grillade räkorna i supersmarrig marinad äter vi alltid på semestern ute i sommarstugan och det har liksom blivit ett kännetecken för semestertid för oss. Jag har tipsat om receptet förut men det är så gott att det tål att tipsas om igen.
Det är ett så gott avbrott till grillat kött och fisk, som det ju annars blir en hel del av om sommaren.
Ingredienser
1 kilo räkor med skal, 1 kruka färsk koriander, 1 kruka thaibasilika, 1 röd chili, 2 vitlöksklyftor, 3 msk fisksås, rivet skal och saften av 1–2 pressade lime, 1 dl sesamolja och lite svartpeppar.
Så gör du grillade räkor
Finhacka koriander och basilika. Kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka vitlöken. Blanda alla dessa ingredienser i en skål och tillsätt fisksås, limesaft och sesamolja. Krydda med peppar.
Grilla räkorna på grillen, en minut per sida. Lättast är att grilla räkorna i ett halster. Häll ner räkorna i dressingen, rör om och servera direkt medan räkorna är varma.
Fler somriga recept
- Sockerfri äppelmos med kanel och ingefära.
- Sugen på glass i solen? Här är fyra recept på hemmagjord glass.
- Världens godaste sommartårta.
- Knäckig rabarberpaj – godaste pajen jag vet.