Härligt Hemma

När jag släpade hem fyra bildäck skakade grannarna på huvudet och undrade vad sjutton jag skulle göra nu. När jag berättade att det skulle bli en trädgårdsförvaring för leksaker och redskap hade de svårt att föreställa sig det. Men när resultatet väl var klart förundrades de över min påhittighet.

Skräp och skrot kan ibland inspirera mig till nya hemmafix – eller som i detta fall trädgårdsfix. Jag gillar när saker och ting återanvänds och får nya funktioner. Med lite färg kan ett gäng bildäck bli en riktig färgklick i trädgården – och ett spännande samtalsämne under sommarens middagar ute i trädgården.

monica_karlstein_Hemmafix_tradgard_bildack_forvaring

Du behöver: Fyra bildäck, sprejfärg, träskiva till botten och lock, fyra hjul, skruv, handtag och sandpapper.

Så gör du: Börja med att tvätta rent hjulen så gott det går och låt torka. Sprejmåla däckens utsida och var beredd på att måla flera gånger för att nå in i och täcka alla små håligheter.

Lägg det understa däcket på träskivan och rita runt om däckets utsida så får du fram botten. Lägg det översta däcket på träskivan och rita runt däckets insida så får du fram locket. När du sedan sågar ut locket sågar du cirka två centimeter utanför den ritade cirkeln så att locket blir något större än däcket och hålls på plats. Slipa kanterna med ett sandpapper.

Måla botten och locket och låt torka. Skruva fast hjulen och handtaget. Trava däcken på varandra.

Genom att inte sätta fast däcken med varandra är det enklare att plocka in dem och förvara dem inomhus under vintern. Då håller färgen dessutom längre.

Tips: Med ett lock på förvaringstunnan av bildäck kan du förvara trädgårdshandskar och trädgårdssnöre i däcken på insidan utan att de blir blöta vid oväder. Däckens insidor fungerar fint som hyllplan för småprylar.

Tips: Ska du förvara leksaker kan det vara smart att använda färre hjul än på bilden så att barnen själva når ner i ”däcktunnan”.

Härligt Hemma

Fotnot: Häcksax, kratta och spade från Fiskars Garden.
Fotograf: Angelica Söderberg.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *