I helgen hjälpte vi våra fina vänner Oscar och Emelie när de skulle sjösätta sin segelbåt. Och jag kan ju ingenting om båtar, ska jag erkänna. När Oscar ber mig dra där och ta tag här och använder termer och begrepp står jag där som ett fån och fattar noll.

På middagen senare på kvällen bestämde jag och Oscar att han skulle lära mig mer om segling i sommar. Och det tog han på fullaste allvar och greppade min nyinköpta märkmaskin och dekorerade mitt hem med små svarta snygga ettiketter med båtspråk. Så att jag även i min vardag skulle lära mig inför sommaren.

När jag sen gick och la mig hittade jag “skota” på väggen högt upp vid taket. Och i morse hittade jag “akter” på ytterdörren. Den var i och för sig lite väl basic till och med för mig.

Men ett av glasen i diskmaskinen var märkt “kinesare” och jag frågade Andreas vad det var.
“Icke eftersträvansvärt”, blev svaret och jag fattar fortfarande noll. Jag hoppas att Oscar är bättre på att förklara än så.

3 kommentarer

///////////////
 1. Oscar

  En så kallad “kinesare” är en ett slang uttryck för ofrivillig gipp och således ett verb. En gipp är när man vänder med vind, kort sagt… När du har vinden bakifrån och du styr så att seglet byter sida.

  Här kommer en länk på en kinesare när det går lite vilt till…http://www.youtube.com/watch?v=d89-0-lp7yI

 2. Monica Karlstein

  Jaha! 🙂
  Det är så kul! Jag fortsätter att hitta ord på de mest konstiga ställena och jag har nog inte hittat alla än…
  Igår hittade jag ett ord på en stekpanna som vi aldrig använder. Så konstigt – jag såg dig aldrig rota så långt in i lådor och skåp när du var här sist. När ska vi segla? Kram!

 3. Pingback:Bo på vattnet mitt i stan | Hemmafixbloggen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *