Medan Andreas skakade på huvudet betalade jag nöjt för två glastrattar och några udda kaffefat, bland annat ett i fina Bersåmönstret, inne i loppisbutiken “Mormors prylar” i Norrtälje. De där trattarna i glas har jag letat efter länge.
Sedan åkte jag raka vägen till sommarstugan och sådde smörgåskrasse. Nu fungerar de som mini-växthus i fönstret och om cirka en vecka får ni se resultatet – på frukostmacka i morgonsolen på förstukvisten.
Ska du så något annat som blir smalt och högre kan du göra ett växthus av en glödlampa.

Om ni inte hittar någon glastratt – jag har letat i cirka ett år – kan jag tipsa om dessa superfina växthus med samma funktion, designade av formgivaren Caroline Wetterling. De har dessutom en hällfunktion i överdelen så att du kan vattna med hjälp av locket. Fiffigt!

2 kommentarer

///////////////
  1. Pingback:5 populära hemmafix / gör det själv-projekt | Hemmafixbloggen

  2. Pingback:Sånt som överlever i januari | Hemmafixbloggen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *