– Jag har hittat ett gäng lastpallar. Hur många ska du ha, frågar jag en fin vän på telefon när jag står på den lokala brädgården och har flirtat med gubbarna i blåställ.
– Det bästa av allt är att de är gratis, säger jag i mobilen.
Någon vecka tidigare har hon och jag slagit fast att ett soffbord av lastpallar skulle passa perfekt i hennes vardagsrum som hon delar med sin G.
När de två någon dag senare kommer ut till landet ligger lastpallarna på hög i trädgården och väntar. Men G är inte lika övertygad som oss, och inte heller lättflirtad. För dem blir det nog ett helt annat soffbord så småningom. Och tur var väl det. För när lastpallarna blev över och skulle eldas upp bestämde jag mig i stället för att göra ett soffbord själv – mest på skoj. Och så här fint blev det. Glasskivan som passar perfekt hittade jag för en tia på loppis. Ibland har man tur…
Här är 9 andra saker man kan göra av en lastpall.

15 kommentarer

///////////////
 1. Nellie

  Mycket snyggt! Helt otroligt att du hittade en glasskiva med rätt mått. 🙂 Jag drömmer om att göra en loungedel i vår trädgård (när vi flyttat in i huset…) av lastpallar, får väl se när det blir tillfälle till det. Nästa sommar kanske? 🙂 /Nellie

  1. Monica Karlstein

   Hej Nellie, ja ibland ska man ha tur.
   En loungedel av lastpallar kan nog blir fint! Har du någon bild på hur du skulle vilja att det ser ut?

 2. Wickans Wäxthus

  Jamen hallå så jäkla fint du fixat!! Jag ääälskar lastpallar/EU-pallar och blir smått euforisk när jag ser såna. De är ju så ANVÄNDBARA, eller hur? 😉
  Tack för att du delar med dig!
  Kram Wickan
  PS du ligger redan som en favoritblogg hos mig, är det ok om jag länkar i nästa inlägg också? DS

  1. Monica Karlstein

   Hej Wickan, Tack! Ja, jag är faktiskt ganska nöjd själv. Jag tycker att det blev fint, och jag hade ju tur som hittade en glasskiva i rätt mått också.
   Du får hemskt gärna länka, så mycket du vill. 😉 Kram!

  1. Monica Karlstein

   Tack snälla fröken Pyssel! vad glad jag blir.

 3. Pingback:Ernsts snygga soffbord | Hemmafixbloggen

 4. Jessica

  Hej =), hur fint som helst blev de verkligen !, vad hade du för material när du fixa med de, vanliga skruvar för att sätta ihop de eller va hade du :)? , Har länge velat göra ett sånt så nu är de dags 🙂

  1. Monica Karlstein

   Tack, kul att du gillar det. Ja helt vanliga skruv och några brickor kan behövas ibland. Men det går säkert med lite spik också. Du målar ju över skruvskallarna ändå så det syns inte vad du använder. Lycka till.

 5. Tove

  Hej! Jag håller på och planerar för att göra ett soffbord av lastpallar. Ser att du inte har använt hela eur-pallar, har du sågat till dom eller använt sk “halvpallar”? Hur många pallar har du använt totalt? Övre och undre delen ser ju lite olika ut.. Och vad är måtten för bordet?
  Känner att en hel eur-pall skulle bli för stor för mitt vardagsrum..

  1. Monica Karlstein

   Hej Tove,
   Det är nog en halvpall som jag har använt mig av. Europapallarna är så storta. Men tyvärr har jag givit bort bordet och har inte möjlighet att mäta det längre. Lycka till med ditt bord!

 6. BYDENICE

  Hej, hittade mig in på din blogg genom att söka på soffbord av pallar, och vad härlig blogg!
  Tänkte dock om du skulle kunna ge några tips, då jag själv ska göra ett, var fick du tag på dina hjul & glasskivan och hur mycket betalade du bordet, allt i allo? 🙂
  Kram!

  1. Monica Karlstein

   Hej, kul att du har hittat hit. Jag har nyligen flyttat min blogg hit och här kan du också läsa om lastpallsbordet: https://hemmafixbloggen.se/2013/04/langtansfull-tillbakablick/

   Där står att jag fick pallarna gratis, glasskivan köpte jag för en tia och till det tillkommer lite färg och fyra hjul. Hjul finns på de flesta byggvaruhus för ca 70:- styck. Det finns säkert billigare också och garanterat mycket dyrare – allt beror ju på vad man själv vill ha. 🙂
   Lycka till!

 7. Daniela

  Hej!
  Vad fint du har gjort!

  Jag har just nu en vitmålad kabeltrumma som vardagsrumtbord men har tröttnat så tänkte stapla pallar som du har gjort, fast EUR-pallar eftersom jag vill ha ett stort. Jag har en ektorp tresits och en tvåsits och känner att jag måste fylla upp all den tomma ytan imellan, samt att man inte ska behöva sträcka sig över halva vardagsrummet för att nå något på bordet nu när jag har ett så litet bord 😛

  Då undrar jag, är EUR-pallarna mkt större än det bordet du har gjort?

  MVH Daniela 🙂

  1. Monica Karlstein

   Den lastpallen som jag har använt har måtten av en halv EUR-pall. Lycka till!
   Ps. Jag har flyttat bloggen hit: https://hemmafixbloggen.se/ Här finns ännu mer inspiration och hemmafixtips. Välkommen!
   Monica.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *