– Varför får vi så ofta kall mat sedan du började blogga, frågar min åttaåriga brorson Eyvind sin pappa Thomas när maten står på bordet och han inte får sätta sig.
Först ska kreationerna dokumenteras och vridas på med millimeter-noggrannhet för att bilderna ska bli så bra som möjligt till Thomas matblogg.
När plåtningen är avklarad får Thomas bråttom, springer in i köket för att hämta salladen och halkar på vägen ut och landar raklång intill bordet med salladsbladen utspridda över hela golvet i uterummet.
Fredagskvällen var supermysig och maten fantastisk, men lördagen spenderade Thomas på akuten. Han landade på höften och kunde knappt gå när han vaknade upp dagen efter. Som tur var hade han inte brutit något.
På bilderna ser ni också vad som kan hända när någon ber mig att spontanduka bordet när jag kommer bort på middag. Jag och min svägerska Sofia – oj vad konstigt att skriva svägerska – dukade bordet på 10 minuter.
Man tager vad man haver, sägs det – och det gjorde vi verkligen. Ett par saker hittade vi i deras kaosartade förrådsrum, ett par i Eyvinds barnrum och i trädgården. Och så blev det så här fint!

Ps. I morgon väntar något extra kul här på bloggen! Välkommen tillbaka.

2 kommentarer

///////////////
 1. Susanne

  Oj vad fint! Kul med snygga dukningar! Tur i oturen att det gick så pass bra med höften iallafall.

  Vad härligt att ni planerar en resa till Maldiverna! Vilken ö man väljer beror på vad man är ute efter. Total lugn och ro – mindre ö, mer liv och rörelse – större resort.
  Vill man slippa småbarnsfamiljer väljer man t.ex. med fördel en ö längre bort från flygplatsön. -Om man inte själv har något emot lång transfer förstås. Att resa med sjöflygplan med barfotapiloter är dock en upplevelse tycker jag. Man får en så fin överblick över de fantastiska öarna nere i vattnet.
  Den bästa snorklingen/dykningen finns vid öar som ligger ut mot det öppna havet har jag hört. Men undervattenslivet på Maldiverna är nog helt fantastiskt oavsett var man åker. Det känns som att hoppa rätt in i filmen “Hitta Nemo”. 🙂 Vissa öar har dock bättre husrev än andra – bra att tänka på om man vill kunna snorkla mycket utan att åka ut med båt hela tiden.
  Det finns resor i de mest varierande prisklasser beroende på var man åker och hur man vill bo.
  Kan rekommendera boken “Resorts of Maldives” av Adrian Neville. Där finns de flesta resorts beskrivna.
  Kan även rekommendera Maldivernas resebyrå i Uppsala och indcen.com som varit bra bollplank när vi planerat våra resor.

  Ska bli kul att se vilken ö ni väljer. 🙂

  Kram!

 2. Pingback:Fredagsmys med syster och svåger | Karlstein

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *