När jag var yngre satt jag och väntade vid brevlådan på att Ikea-katalogen skulle delas ut. Och besvikelsen var stor när brevbäraren kom utan katalog. Morgonen efter satt jag på samma plats igen och väntade. Efter några dagar kom den till slut och jag bläddrade och bläddrade, satte post it-lappar och ringade in. Så där som man gjorde i leksaksbroschyrerna inför jul.
I huvudet möblerade jag om i mitt barnrum, inredde i olika stilar och fantiserade. Det bästa med att börja jobba när man blev äldre var ju att faktiskt kunna köpa egna möbler och inredning och lägga precis så stor del av lönen som jag kände för på inredning. Medan vännerna köpte kläder den 24:e i månaden spenderade jag mina sista kronor på ljuslyktor, kuddfodral eller temuggar.
Under studietiden var det Ikea som gällde för hela slanten. I dag föredrar jag snarare en mix. En del nytt, ibland från Ikea, ibland från någon annan stans. Och en stor del gammalt – ärvt, från loppisar eller från auktioner. Och det tycker jag att Ikea själva har lyckats bra med i årets katalog. De vågar plocka in vintage-prylar som de inte säljer men som ändå sätter stilen och ger inspiration.

I dag sitter jag inte vid brevinkastet och väntar på att Ikea-katalogen ska komma. Nu har jag mitt smygtitts-ex för press här bredvid mig.
Här är lite smakprov! Min favoritbild är den översta och badrummet med schackrutigt golv – vilken är er?

Vill ni kika i hela katalogen? Den delas ut under vecka 34, men här kan du bläddra i den amerikanska versionen, och här finns fjärils-nyheter från den svenska katalogen.
Bild: Pressbilder från Ikea.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *