Förra veckan besökte jag Formex och idag är reportaget om höstens hemmatrender i Aftonbladet. Trendanalytikern Stefan Nilsson och jag rapporterar från mässan och visar upp snygga exempel från 6 av höstens stora inredningstrender. Så här ser uppslaget ut. Vill ni läsa – köp tidningen, för jag tror inte att det läggs ut online.
Men jag kan avslöja trenderna: 
1. Trärent med inslag av gråa toner och rustika material som gjutjärn och skinn. Bild: Ernst Kirchsteiger.

2. Sportigt med knalliga färgexplosioner och material som syntet och plexiglas. Bild: Korziol.

3. Protest mot likformighet och vit minimalistism. Vi plockar detaljer från sagornas fantasifulla värld. Bild: Rice.
4. Mix av dyrt och billigt. Det slutar vara skämmigt att fynda och istället visar det på en medvetenhet som vi gärna stoltserar med. Vi skyltar gärna med att budgethanddukarna för en femtiolapp hänger bredvid den exklusiva tvålkoppen för flera tusenlappar.

5. Afrikanska och indiska mönster och färger får större fokus. Bild: Mateus.
6. Vi får plötsligt gröna fingrar och även storstadsbon köper frön och driver upp till blommor. I somras var ”urban gardening” stort och nu under hösten flyttar vårt gröna intresse inomhus. Bild: Nina Thalinson/SMD Design.

2 kommentarer

///////////////
  1. Pingback:Favorit just nu | Hemmafixbloggen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *