H
är är ett gäng bilder från ett av borden som dukade på Ikea i fredags och lördags, på tema kräftskiva.
Rakt genom duken har jag sytt in en bord från kökshanddukar så att en röd och vit linje går längs med mitten av bordet. Samma kökshanddukar får fungera som servetter – det behövs ju när man äter kräftor.
Under servetterna ligger sånghäften och besticken förvaras i en plåtburk som jag har gjort rostig. Så här gör du för att få dem rostiga. Snapsglas och fatet med flera nivåer är dekorerat med grovt kokossnöre. Man kan göra likadant med ett tunnare snöre, till exempel hampasnöre, om man vill ha det lite nättare. Då blir dukningen mer marin.
I taket hänger två ryssjor med glödlampor inuti, ljuslyktor och vimplar.

I morgon lägger jag upp bilder från det andra bordet. Det har samma tema, men ser helt annorlunda ut. Kräftskiva behöver inte bara vara snaps och pappershattar – det kan även vara champagne och glamour, kan jag säga som ledtråd.

Du kan också duka festbordet i lantlig stil, marin stilrosaromantisk stil och i fräschtpastellgul och silver – fler bilder hittar du om du klickar på länkarna.

2 kommentarer

///////////////
  1. Pingback:Guldig festdukning, kräftskiva | Hemmafixbloggen

  2. Pingback:Stämningsfull vinterdukning på Ikea | Hemmafixbloggen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *