Här om dagen la jag upp bilder från en festlig vinterdukning där jag använde grenar som viktigaste dekoration. En del av er har undrat hur jag gjorde ljusstakarna och jag tänkte att jag skulle svara här.
Jag bröt av grenar i liknande längder och knöt ihop med ett band. Sedan vrid jag grenknippen såsom man gör när man spelar plockepinn och släpper ut alla pinnarna på bordet. Sedan ställde jag ner de vridna grenarna i bomullsvadden som jag dekorerat bordet med. Med hjälp av en ståltråd som jag tryckte in i ljuset underifrån satte jag sedan fast ljuset. Vill du inte använda en kraftig ståltråd kan du köpa en färdig konstruktion från Panduro och sticka ner bland grenarna.

En viktig sak att tillägga är att du måste ha stenkoll på de brinnannde ljusen med en sådan här dukning och släcka i tid innan ljusen brunnit ner. Lämna aldrig ljusen obevakade, tänd dem först då ni slår er ner vid bordet och släck när ni reser er. Lycka till!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *