Gör-om-dina-loppisfynd-4

De här faten kan användas för nycklar, mynt och räkningar i hallen, som sängbord i sommarstugan eller som hängfat för frukt och grönt i köket.

Detta behövs: Tallrikar i 3 storlekar (diameter 27, 22 och 17 cm), 3 wirar (längd: 62 cm, tjocklek: 2–3 mm), 9 wirestopp (kallas taluritlås i handeln), 1 wirelås, hängkrok, kakelborr, skruvdragare och avbitartång. Tips: Köp Ikeas wireset ”Deka” så ingår wirelås och wire.

gšr om dina loppisfynd

Så gör du: Mät ut var längs tallrikarnas kanter som du vill placera wirarna. Borra hål. Spänn fast wirarna i wirelåset och trä på toppenfatet. Kläm fast ett wirestopp på varje wire som stöd för den översta tallriken. Använd en avbitartång för att klämma fast stoppen. Gör likadant på de undre tallrikarna och klipp av överflödig wire.

Så borrar du i porslin: 
1. Tejpa. Sätt en bit maskeringstejp där du vill borra för att få fäste utan att spräcka porslinet.
2. Variera borrstorlek. Ha ett par kakel/glasborrar i olika storlekar i lager så att du kan börja med en liten och fortsätta med en grövre.
3. Var försiktig. Tryck inte med borren då kan porslinet spricka. Håll tallriken mot något som fångar upp stötar, till exempel ett karottunderlägg i korkmaterial. 

Gör-om-dina-loppisfynd-18

Foto: Pontus Orre.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *