styla blomkrukan
Nu när solen skiner och faktiskt börjar värma ser jag hur grannarna börjar fixa i ordning sina balkonger. Utemöbler tas fram, krukor inhandlas eller plockas fram ur källaren och nya härligt gröna växter planteras. Den här krukan görs i två steg men är ändå enkel att göra.

Detta behövs: Lerkruka, svart lackfärg/hobbyfärg, silversprayfärg och en spetsduk eller virkad gardin.

Så gör du: Måla krukan med den svarta färgen och låt torka. Spänn fast den mönstrade duken så som du vill att mönstret ska bli på krukan. Var noga med att spänna fast duken så att den inte glider omkring när silverfärgen sprejas på. Använd maskeringstejp för att hålla duken på plats.
Spreja silverfärgen jämt över hela krukan. Låt duken sitta kvar ett par minuter så att färgen får torka lite innan du tar bort den. Annars riskerar du att smeta ut färgen. 

Tänk på: Klä underlaget med täckpapp eller plast så att du inte får sprejfärg runt omkring dig. Var inte rädd för att spreja för mycket färg, det mesta av färgen hamnar på duken och om mönstret ska synas tydligt krävs ganska mycket färg. Färgen är vattenfast när den torkat och krukan ska kunna stå utomhus, men gärna under tak. Ska den stå helt oskyddat från regn bör du använda en utomhusfärg.

radbild

Bild: Dennis Pettersson.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *