Foto: Monica Karlstein

Så här fungerar det i mitt jobb. Det är så ofta som jag bunkrar upp med godsaker och dukar upp fint. Och så kommer sambon hem och precis när han är på väg att hugga in på fikabrödet, de färska kryddorna eller de fina oljeflaskorna så skriker jag STOOPP!!!

– De är inte till för att ätas! De ska fotograferas.

Och väl efteråt har så många petat, vänt och vridit på godsakerna att man sällan vill äta dem.

När jag intervjuade matprofilen Monika Ahlberg förra hösten berättade hon att det var precis så hennes barn hade vuxit upp, men att de snabbt lärde sig att fråga innan de gick loss och smakade på maten som stod i kylskåpet.

Den här bilden är ifrån gårdagens plåtning med bästa fotografen Angelica Söderberg. Kameran smattrade som tusan och vi stylade och knäppte bilder för sex olika reportage – och puh vad slut jag var när vi äntligen var klara. Men istället för att mumsa rulltårta till middag blev det morotssoppa med färsk timjan och vitlöksbröd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *