styla blomkrukan

Jag vet inte hur ni har det, men jag har skitväder. Det regnar, är mörkt och det känns som höst. Så i helgen, om inte solen kikar fram, ska jag mysa inomhus med lite olika pyssel. Här är ett tips på en marin kruka till uteplatsen – för solen och våren kommer ju att komma även om det inte verkar så just idag.

Detta behövs: Lerkruka, rep i brunt, vitt och marinblått, stenlim och dekoration, till exempel en liten segelbåt, knopar eller snäckor.

Så här gör du: Limma ett varv i taget på krukan och linda dit repet vartefter. Börja med det bruna repet och limma fast så många varv som du önskar i botten av krukan. Fortsätt linda det marinblåa repet åt samma håll, precis intill där det bruna repet slutade. Klipp av efter så många varv du önskar och fortsätt med det vita på samma sätt. Fläta ett tunnare brunt snöre och limma fast högst upp på krukans kant.

Tänk på: Sätt alla skarvar på samma sida så undviker du fula skarvar på framsidan. Innan du klipper av repen kan det vara bra att tejpa något varv så ändarna inte rullar upp eller fransar sig.

Trevlig helg!

(Bild: Dennis Pettersson.) 

En kommentar

///////////////

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *