monica21

För er som missade pratade jag blommig inredning i Nyhetsmorgon i morse. Klicka här för att kika på inslaget.
Jag hade nog blivit lite nervös om jag berättat här på bloggen i förväg att jag skulle vara med så därför kommer inslaget nu lite i efterhand.

monica3

Det finns ett par olika grenar inom blommigt som är populärt i vår och här kommer en genomgång av de stilar som syntes i inslaget. Men som jag alltid tycker ska man bara lyssna med ena örat på trender och först och främst känna efter med kroppen vad man själv tycker.

monica5

Den första är den lantliga och romantiska grenen. Här har vi mycket pasteller såsom rosa, mintgrön och ljusblått. Det är också mycket rosenmönster och körsbärsblommor som gäller. Generellt så är den här grenen väldigt skir, söt och gullig.

bild2

Den andra grenen är väldigt mycket mer lekfull och retroinspirerad. Här finns färgstarka mönster i färgkombinationer som vi gärna förknippar med retro och sjuttiotalet, till exempel tyget som ligger som en duk på bilden. Även mönstermässigt flirtar vi med retro och det lekfulla, barnsliga. Vi ser också blommor som är väldigt bulliga och runda i formerna vilket var populärt under sextiotalet. En hel del tapeter inom den här grenen kommer under våren. Till exempel de som du ser i förgrunden.

bild7

Den tredje grenen inom blommigt går mot tropiskt och djungelstil. Här ser vi starka knalliga färger som mörk turkos, stark rosa och grön som till exempel på de här kuddarna på bilden. Mönsterna är stora och yviga och ofta med väldigt mycket gröna blad som till exempel på brickan som är i Frida Kahlo-stil. Här ser vi också en hel del fåglar och fjärilar.

monica6

Den fjärde grenen är mer traditionell och skandinavisk. Här ser vi dels mycket mönster inspirerade av herbarium och illustrationer ur en nordisk flora. Mönsterna är ofta nästan som akvareller, sådär suddiga i kanterna och att de har runnit utanför mönstret. Generellt är den här grenen ganska lågmäld, avskalad och naturligt jordnära.
Vi ser också de gamla skolplanscherna komma tillbaka men i ny tappning. Denna gång som tapet och tavlor. Inom den här grenen ser vi kanske allra mest inslag av levande växter, och då mycket som man själv kan hämta från naturen – grenar, kvistar och gräs. Saker som helt enkelt inte kostar så mycket men kanske är det som är allra finast.

Ledsen att bildkvaliten bara är sådär, bilderna är tagna med mobilen.

Inköpslistan har ni här.

Trevlig helg!  

4 kommentarer

///////////////
 1. Hannah Billberg

  Kul att du var med där!
  åh blommigt är fint och som du säger kan det vara blommigt på så många olika vis 🙂
  jag gör själv kuddfodral och lampskärmar av blommiga färgstarka tyger från sydost asien! Jag ska försöka att kommentera med en bild som jag sett att man kan göra här så får du se..om det funkar vill säga..
  trevlig helg!

  1. Hemmafix – Monica Karlstein

   Snyggt!

   1. Hannah Billberg

    Tack ! jag älskar dem. Svårt att göra sig av med men kul att se dem hos andra 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *