pyssel-gör din egen planeringstavla

Tips på helgpyssel i vanlig ordning. Denna gång en anslagstavla gjord av en plåtskiva, lite tapet och en tavelram fyndad på loppis.

Detta behövs: Plåtskiva, plåtsax, lim, tapet, trälack, pensel, småspik, hammare, tavelram. Här har jag valt en tapet ur kollektionen Falsterbo från Boråstapeter.

Så här gör du: Klipp till en plåtskiva med en plåtsax så att den passar i tavelramen. Klipp till en bit tapet lika stor som plåtskivan. Om tapeten är mönstrad, tänk på att inte kapa mönstret. Hitta ett naturligt avslut i mönstret. Limma på både tapet och plåt och sätt ihop. Var nog med att klämma ut överflödigt lim och eventuella luftbubblor. Låt torka.
Lacka tapeten med trälack som gör magnettavlan mer hållbar och så att tapeten inte gulnar med tiden. 3–4 lager ger bra skydd. Lägg i skivan i ramen och sätt den på plats med ett par spikar på ramens baksida. 

Tips! Tapetlimfungerar, men även en del papperslim. Provlimma först på en plåtbit du inte ska använda och kolla om tapeten fäster med limmet som du tänker använda. Hittar du en billig ram på loppis? Låt den få nytt liv med lite färg.

Vill du har fler hemmafix- och pysseltips? Klicka här och här så kommer du till arkivet.

Trevlig helg!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *