gšr om dina loppisfynd

Sådana här fat har vi sett en hel del av de senaste åren. Men jag tycker inte att man bara behöver ha de till kakor och fikastunder. Jag tycker att de är himla fina på hallbyrån som nyckelfat, till växelpengar, smycken eller som fruktfat i köket.

Detta behövs: 3 tallrikar i olika storlekar (diameter 27, 20 och 13 cm), gängad rostfri stång (längd: ca 32 cm, diameter: 6 mm), 1 inslagsmutter, 5 muttrar, 5 brickor, 5 gummiringar, 1 knopp, kakelborr, skruvdragare och hammare.

Så gör du: Mät ut mitten på tallrikarna och borra med 6 mm kakelborr. Bottentallrikens hål bör var något större för att en inslagsmutter ska få plats. Skruva på inslagsmuttern längst ner på stången och mata på den största tallriken. Trä i följande ordning på en gummiring, en bricka och en mutter och skruva åt så att bottenfatet sitter fast. Mät ut var du vill ha mittenfatet och trä på en mutter, en bricka och en gummiring som får fungera som stopp. Trä på mittentallriken och spänn fast på samma sätt som bottenfatet. Gör likadant på det översta fatet och skruva fast en knopp i toppen.

Vill du veta mer om hur du borrar i porslin klickar du här.

gšr om dina loppisfynd

Tips! Vill du hellre använda en nättare och finare stång finns det ju superfina och smarta pysselkit hos Kakfateriet.se. Som till exempel de här fina.

kakfateriet Bild 1&2: Pontus Orre.
Bild 3: Kakfateriet.se

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *