Hemmafix-Monica_Karlstein

Om någon timme sätter jag mig i bilen som är fullproppad med pysselprojekt för att åka till mamma och pappa. I helgen ska jag gå på auktion, pyssla sjukt mycket och njuta av häng med familjen.
I bilen ligger ett endaste färdigpysslat projekt – den här krukpelaren – som min fina mamma ska få. Ni skulle bara se hennes blomsterodlingar på sommaren. Ingen kan få det att blomma såsom hon.

Här är förresten beskrivningen om ni vill göra en likadan.

Du behöver: Krukor, färg, pensel, stång.

Så gör du: Måla krukorna i önskad kulör. Fråga i din färghandel vilken färg som behövs om krukorna inte ska stå under tak.

Slå ner stången cirka 40 centimeter i marken. Gör du pelaren för en balkong eller till en plats där du inte kan slå ner något i marken behöver du en stång med ett stadigt fäste i botten så att pelaren med alla krukor med jord och blommor kan hålla balansen.

Trä på första krukan och fylla upp den med jord och en blomma. Trä på kruka nummer två och vinkla den lite snett. Plantera en blomma, trä på nästa kruka och vinkla den åt andra hållet. Fortsätt så till du har fyllt upp hela pelaren.

Tips: Vill du locka fåglar till din täppa? Placera en djup tallrik eller skål ovanpå den sista krukan och fyll på med vatten eller fågelmat.

Bild: Bilderna är som vanligt plåtade av supergrymmaste fotograf Angelica Söderberg. Hon kan skapa magi med sina bilder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *