1

För någon vecka sedan kunde ni läsa ett reportage hemifrån mig i Härligt Hemma-magasinet och jag lovade att visa några godbitar här på bloggen också. Så här kommer delar av mitt vardagsrum.

2

Den här hyllan hade jag drömt om länge när jag tillsammans med min bror Thomas skissade fram den. Sedan tillverkades ramen på en verkstad precis såsom jag ville ha den.
Det översta hyllplanet har jag och min sambo sågat ut från en tjock trädstam med motorsåg och sedan hyvlat och slipat (till förbannelse). De undre hyllplanen är köpta på en brädgård och noga utvalda för att få just de där fina mörka slitningarna.
Hornet på väggen hittade jag i min sambos mormors källare och blev överlycklig när hon sa att vi kunde få det.  

4

Det här hörnet tycker jag mycket om för att det innehåller en fin mix – en del ärvt, en fel fyndat och en del gåva.
Fåtöljen är arvegods, fällen är en julklapp från min svärmor och resväskorna fyndade jag på en trädgårdsloppis hos ett fint äldre par förra sommaren.
De skulle bara veta hur väl de används hemma hos oss och hur glada vi är för att vi fick köpa dem. Här i stoppar vi allt som är nödvändigt att ha, men är fult att se på.

5

Satsbordet var rödbrunt när det såldes för en hundring på Blocket. Med hjälp av graffitifärg har jag målat om det så att det passar bättre hemma hos oss. Läs mer om hur jag gjorde här.
Glaskärlet som används som vas är ett fynd som jag släpat hem på tunnelbanan. Här tillsammans med mina favoritblommor rosa liljor.

3

Den här annorlunda lampan fyndade jag på en loppmarknad i Budapest.
Den härligt skrynkliga mannen som sålde den berättade på knackig engelska att den förr användes för att signalera till tåg.
Jag förvarade den och det tillhörande kletiga batteriet i handbagaget hela vägen hem.

Bild: Hanna Hallin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *