Härligt Hemma

Det här är upcycling när det är som bäst. Två gamla skruttiga saker får ett gemensamt användningsområde och skänker ny glädje. Jag gillar inte att slänga saker och tycker om att återanvända på nya sätt. Dessutom är den här kattsängen riktigt snygg.

Både stolen och resväskan hittades på en skrot och såldes sedan vidare av ett återvinningsföretag. Därför var de rejält skitiga och det krävdes en timme, vatten, diskmedel och en grov tvättsvamp för att göra de hyfsat fräscha. Dessutom var benen så avskavda från färg att jag ville måla om dem trots att den röda färgen stämde redan från början.

Det viktiga i valet av resväska är att välja en som är hård så att den inte tappar formen när katten har sovit många nätter i den.

Du behöver: Underredet från en pinnstol, en resväska i hårt material, hammare, tång, såg, skruvdragare, borr, skruv, möbeltassar, sandpapper, sprejfärg, dyna eller pläd.

Så gör du: Börja med att plocka isär resväskan. Den del som handtaget sitter på är delen som du ska använda. Bänd loss gångjärnen försiktigt utan att plasten spricker. Klipp isär innerfodret så att väskan är i två delar. Mät ut hur högt underredet ska vara för att din katt ska kunna ta sig upp och ner från väsksängen. Såga av underredet, slipa med sandpapper och sprejmåla första lagret.

Förborra i varje ben och även i resväskan. Placera möbeltassar mellan underredet och resväskan, då minskar risken att plasten spricker. Skruva fast resväskan i stolsunderredet. När du inte ska arbeta mer med den nya kattsängen är det dags att sprejmåla det sista lagret färg och bättra på efter eventuella skador. Tänk på att täcka resväskan med plast eller maskeringstejp så att den inte får färg på sig.

Lägg en dyna eller en pläd i resväskan så att din katt får det mjukt och skönt.

Tips: Av sprejfärgen som blir över kan du måla om ett par tavelramar och hänga upp ett gäng fina motiv på väggen ovanför kattsängen.

Härligt Hemma

Här får katten Sheela sig en ny myshörna. Redan innan bilden var färdigtagen la hon sig till rätta i den gamla resväskan som sålts av ett återvinningsföretag som hade hittat den på skroten. Tapet från Boråstapeter, tavlor från Lagerhaus. 

Bild: Angelica Söderberg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *