Skärmavbild 2013-08-13 kl. 13.05.14

I morse pratade jag hemmafix på temat förnya med färg i Nyhetsmorgon. För er som missade, kan ni se klippet här.

monica_karlstein_hemmafix_pyssel_glasburk_farg

Nu under sommaren så har jag fått en hel del frågor kring just det här pysslet med burkarna. Många undrar vilken färg som jag rekommenderar. Jag är inget färgproffs, allra bäst kunskap har de som jobbar i färgbutikerna. Och till mig rekommenderade de en häftgrundfärg för kakel, porslin och glas – som fäster på lite glattare material. Den är i en vit kulör från början och vill du ha en annan färg kan du be dem att blanda i den.

Ska du använda burkarna som vaser och ha vatten i dem så bör du låta färgen torka och sedan snurra på ett lager lack som skydd. Då håller det längre.

monica_karlstein_satsbord_mala_farg_sprejfarg_hemmafix_blogg

Det här satsbordet har ju ni bloggläsare sett förut. Knepet för att få till en snygg yta är utan tvekan graffitifärg. Mer om vilken färg jag använder kan ni läsa här.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *