monica.karlstein.hemmafix.blog.usa

Hemma bra men borta bäst har alltid varit mina ord. Jag älskar att resa och att vara på språng och vi har haft en helt fantastisk resa. I fem veckor har jag tillsammans med fotograf Angelica Söderberg rest runt i USA och besökt fantastiska hem, storslagen natur och underbara människor. Här kommer ett gäng bilder från resan. Bilder från de hem vi har besökt får ni bland annat se i Härligt Hemma-magasinet framöver.

Mannen i mitten är min alldeles egna verkliga Mc Gyver. Mitt i ingenstans längs en öde landsväg fann vi hans lilla shop med skrot och gamla prylar. När vi gick in i shopen satt han nöjt kvar på bänken utanför i solen. När vi en lång stund senare gick ut till honom för att be om att få betala för en gammal telefon som Angelica ville ha med sig hem sa han att han hade glömt att vi fortfarande var kvar i butiken. Och butiken, ja den hette ju såklart Mc Gyver Antique shop, eftersom han upcyclade gamla prylar och gjorde om dem till funktionella ting.
När Angelica hade betalat för telefonen frågade jag om han sålde en gammal och trasig flagga som låg inklämd mellan lite bråte. Då la han den i en påse och räcke den till mig. “Du får den,” sa han. “Tack,” sa jag förvånat.

monica.karlstein.hemmafix

Ni anar inte hur mycket fint vi fanns längs vägarna. Fint gammalt skrot som amerikanerna tröttnat på och som vi glatt köpte med oss hem. Med mig i bagaget på hemvägen hade jag dryga 30 extrakilon.

Men när man spenderat sammanlagt ett helt dygn på olika flygplatser den senaste månaden, levt i resväska och ätit restaurangmat i fem veckor känns det också ganska skönt att få komma hem. Och det bästa med att komma hem efter en sådan här resa är att jag alltid är så full av nya idéer, inspiration och energi. Helt enkelt redo för en riktig hemmafixig höst.

 

En kommentar

///////////////
  1. Johan Furusjö

    Välkommen hem!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *