monica.karlstein.usa.hemmafix.1

Ni är många som mejlar och frågar en massa saker kring Hemmafixbloggen och om mitt jobb både som journalist och som inredare. Ni frågar om tips kring hur man målar och bygger om och ber om smakråd. Jag är ledsen att jag inte alltid hinner svara er alla och framför allt nu när jag varit ute och rest och inte alltid haft tillgång till internet. Jag försöker så gott jag bara kan att komma ikapp. Därför passar jag på att lyfta en fråga som flera av er undrar kring.

monica.karlstein.usa.hemmafix.2

Daniela: Hej Monica, tack för en jätteinspirerande blogg. Du gör alltid så påhittiga och smarta projekt och jag kan inte låta bli att undra var du får all inspiration ifrån…

Svar: Inspiration får jag där jag minst anar. Självklart läser jag många magasin, bloggar och går på mässor, men det är inte där jag får mest inspiration. Snarare är det när jag reser såsom jag precis gjort. Det är när jag sitter på en bergstopp eller hittar ett övergivet skjul någonstans som kreativiteten verkligen sätter igång. Ibland kan jag känna det som att hjärnan måste få koppla ur och vara ledig för att kunna återhämta sig och börja fundera på nya idéer igen. Så därför är naturen, platser och människor jag möter när jag är ledig det som inspirerar mig allra mest. När hjärnan fått vila en stund kan jag till exempel snappa upp en nyans på ett blad i regnskogen och återanvända när jag målar om en byrå eller se en vattenledning på en husfasad och bygga en hylla av samma typ av rör.

På min senaste resa till USA har jag rest i Colorado, Kalifornien och Hawaii och överraskats av hur mycket härlig gatukonst det finns. Så just nu är det en massa sånt som cirkulerar i mitt huvud och hur jag tar med mig det hem och plockar in i mina hemmafixprojekt framöver återstår att se. Håll utkik!

monica.karlstein.hemmafix.streetart

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *