monica.karlstein.hemmafix.upcycling

Jag skulle kanske inte kalla det en ny trend, varken i USA eller Sverige. Den har ju funnits ett tag. Men just nu och förmodligen på grund av de ekonomiska oroligheterna, så växer den här trenden snabbare än någonsin i USA. Och det var just det som jag sög åt mig under resan i USA. Upcycling alltså. Eller repurposing som man också kan säga. Helt enkelt att plocka upp skräp och förnya, återanvända, ge ny funktion och inreda med.

En trend som jag tycker väldigt mycket om av flera anledningar. Dels sparar vi lite på miljön när vi sakletar i garaget, på tippen eller i grannens skjul, dels är det ett billigt sätt att inreda och dessutom får du ett väldigt personligt hem. monica.karlstein.upcycling.hemmafix

Missade du klippet i morse så kan du se det genom att klicka här

monica.karlstein.upcycling.hemmafix.nymo.2

Krattan i förgrunden blir förmodligen en hängare i hallen. Vi har ju redan den här som är mycket större men vi behöver ofta en till. Syltburken har fått sig ett hål och så har jag stuckit ner en pump. Nu åker diskmedelsflaskan ut till förmån för den här.

monica.karlstein.hemmafix.upcycling.nymo Den där gula och lite rostiga saken är min favorit. Den köpte jag av en gammal man som berättade att det var ett redskap som man sätter på en större maskin som skär av solrosor på solrosfälten. Väl hemma i Sverige fick den bli till en väggklocka. Och när jag tröttnar på att ha den i mitt kök hemma så har jag lovat bort den till Peter Jihde som gärna ville plocka med den hem i morse.

bild

Ljusstaken är ett redska som användes förr för ljusstöpning. Dominobrickor ska jag pyssla lite med framöver – ni får vänta och se vad jag ska ha för mig. Den som väntar…

Nummerplåtarna vet jag inte riktigt vad jag ska ha till än så länge men den längst fram från Hawaii är ju fin bara att se på till dess att jag kommer på något. Tycker ni inte?

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *