Skärmavbild 2013-10-01 kl. 12.04.34

Fler läsarfrågor kommer in och jag vill igen tacka er. Ni anar inte hur mycket era kommentarer betyder. Jag blir lika glad varje gång. Tack!

Här är en fråga som ofta dyker upp:

Frida: Hej Monica, vilket drömjobb du har! Jag såg dig på tv och hittade därför till din blogg. Jag skulle gärna jobba som inredare för tidningar och undrar hur du har gjort för att få det jobb du har. Vilken utbildning har du gått och vad har du jobbat med innan för att göra det du gör idag. Du verkar göra flera olika saker, vad gör du egentligen? 

Svar: Tack för din fråga och välkommen hit. Ja, jag har verkligen drömjobbet och är så lycklig för det. Men faktum är att jag inte bara har ett drömjobb utan flera stycken – inom ett yrke. I grunden har jag en examen i journalistik och statsvetenskap med inriktning mot terrorism och trodde att det var just sådana frågor som jag skulle jobba med. Men ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig och idag är jag väldigt glad över det. Jag började jobba inom dagspress och är väldigt intresserad av samhällsfrågor men insåg att jag saknade att jobba med händerna – och hjärtat.

Så jag bestämde mig för att försörja mig på det som jag älskar att göra och sa upp mig från jobbet och startade eget. För att pyssla – hemmafixa – på heltid! Det låter som att det var ett enkelt och snabbfattat beslut – det var det inte. Det var läskigt och det var osäkert. Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte har slitit hårt för det. Men jag ångrar mig inte för en sekund. Jag älskar det!

Idag jobbar jag som redaktionschef för Ernst Kirchsteigers inredningsmagasin Hemma med Ernst vilket är inget annat än en dröm. Dessutom bloggar jag här på Hemmafixbloggen och har mina hemmafixsidor varje vecka i Aftonbladets fina Härligt Hemma-magasin. Sedan jag startade har jag även anlitats som inredare, dekoratör för bland annat Ikea. Utöver detta pratar jag också inredning och hemmafix i tv-rutan då och då.

Hoppas att det svarade lite på dina frågor. Lycka till!

Har du fler frågor? Mejla gärna till hemmafixbloggen@gmail.com. 

2 kommentarer

///////////////

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *