Härligt Hemma

Matta och grå förvaringslådor från Ikea, barnkläder från Littlephant/Lindex. 

Ett barnrum överöst av leksaker i en salig röra. Känner du igen dig? Drömmer du om att göra om i barnens rum och få lite bättre ordning?
Här har jag använt leksaker som barn har tröttnat på eller vuxit ifrån och skänkt till Myrornas. Det här hemmafixprojektet är ett kul sätt att återanvända leksaker på och samtidigt få ett lite lugnare och mer enhetligt intryck i barnrummet. 

monica.karlstein.leksaker.spegel.hemmafix

Du behöver: Spegel med ram, plastfigurer, limpistol, sprejfärg, klarlack, täckpapp och maskeringstejp.

Så gör du: Börja med att tvätta av alla leksaker så fäster färgen bättre. Placera ut leksakerna på ramen innan du börjar limma så att du ser helheten först. Då kan du testa och flytta om precis som du vill. När du vet hur allt ska sitta börjar du limma med limpistolen. Akta så att du inte bränner dig. Låt limmet torka.
Täck spegeln med maskeringstejp eller täckpapp.
Sprejmåla noga och var beredd på att måla ett par gånger för att komma åt i alla skymslen och vrår. Låt torka och avsluta sedan med ett lager klarlack som extra skydd.

Tips: Låt gärna figurerna sticka ut utanför ramen eller in i spegelbilden. Det ger ett mer lekfullt uttryck.

Härligt Hemma

Foto: Angelica Söderberg och Monica Karlstein.

3 kommentarer

///////////////
  1. Johanna

    Gjorde nästan likadant för några månader.. Tog trasiga, bortglömda smycken och annat tingel tangel istället. Fäste dit dem med Limmpistol..
    Dottern blev överlycklig för sin tavla med ”riktiga smycken” på 🙂

  2. Maria

    Hej! Oj, vad trevligt och inspirerande att titta in på dina sidor. Finns möjlighet ställa en fråga till dig? Det gäller hur jag på bästa sätt målar ett stort furuskåp. Det är många hyllor dörrar med glas och många liksom, vinklar och vrår. Vilken målarfärg är den bästa…För att lyckas få fin yta…
    Mvh Maria Norbäck

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *