Härligt Hemma

Det här har jag drömt om att göra länge och nu äntligen kommit till skott. En vägg med förvaring av gamla resväskor. Ja – det är lite synd att skära sönder dem och därför bör du inte välja dina allra finaste. Men resväskor finns det gott om på loppisar och sommarauktioner och ofta kan de vara lite trasiga eller kantstötta. Välj dem till det här projektet.
Det ser svårare ut än vad det egentligen är. Ge projektet någon timme och du har en hel vägg full av väskor från fjärran länder. Du kommer garanterat få nyfikna frågor av dina gäster när de beundrar ditt färdiga hemmafixprojekt.

Du behöver: Fintandad såg för trä och metall, penna, tumstock, träskiva, småspik eller nubb, borrmaskin och fästanordning.

monica_Karlstein_hemmafix_blogg_resvaska_hylla

Så gör du: 
Börja med att bestämma djupet på dina väskhyllor. Jag valde cirka 18 centimeter. Mät ut och rita en linje runtom hela väskan så att du har något att såga efter. Många resväskor har en metallkant som kan vara lite knepig att såga genom. När du väl är genom den är det ofta ganska lätt att klyva resterande del av väskan. Jag använde en bågfil för att komma igenom metallkanterna och sedan en cirkelsåg, men det går lika bra med en fintandad handsåg.

Nu har du väskan i två delar. Bakdelen kan du kasta. Klipp bort eventuella vassa kanter eller lösa trådar. Lägg väskfronten med den kapade sidan mot en träskiva eller planka och rita en linje runt om. Såga någon millimeter innanför linjen så att träskivan passar inuti väskan. 
Sätt träskivan på plats i väskan och se till att den kapade väskkanten ligger tajt längs hela träskivan. Spika skivan på plats med småspik eller nubb, enligt bilden. Träskivan kommer att bli hyllans rygg mot väggen.
Borra hål i träskivan så att hålen passar din hänganordning. Fråga i ditt byggvaruhus vad som passar just din vägg.


Tips: Tänk på att välja styva väskor som fortfarande behåller formen även när de sitter på väggen och något tungt står ovanpå.

Härligt Hemma

Fotograf: Angelica Söderberg.

Inköpsställen: Betongtapeten ”Concrete Wall” (E020401-8) från Mr Perswall, klänning i picnic-mönster från Orkan Lia, tekanna från Littlephant.com och bordslampa från Mio.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *