Härligt Hemma

Jag ser det som en utmaning att återvinna och upcycla sådant som andra tröttnat på och inte längre vill ha. Här har jag gjort ett gäng loppisglas till ljuslyktor. Ett enkelt hemmafix för hela familjen som kommer att ge er många mysiga stunder hemma i vinter. 

Du behöver: Glas som tål värmeljus, gummisnoddar och sprejfärg som tål lite värme, sax.

Härligt Hemma

Så gör du: Rengör glasen eller burkarna som du vill använda. Då fäster färgen bättre och håller längre. Sätt på gummisnoddar runt glasen i ett oregelbundet mönster. Gummisnoddarna blir som en sorts schablon och kommer att vara där som värmeljusets sken lyser genom. Sprejmåla glasens utsida ovanpå gummisnoddarna. Låt torka. Nyp tag i varje gummisnodd för sig och klipp upp dem så att de lossnar utan att någon färg följer med.


Tips:
Om du trär av gummisnuddarna är det lätt att färg följer med så använd en sax för säkerhets skull.

Foto: Angelica Söderberg. 

En kommentar

///////////////
  1. Helena Wahlström

    Var köper man sprayfärgen? Har letat efter det ett bra tag men inte hittat i några “pysselbutiker” (exempelvis Panduro).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *