monica.karlstein.hemmafix.inredning.kakel

Härom dagen passerade jag ett skyltfönster någonstans i närheten av Odengatan och man kan säga att benen följde hjärtat. För utan att ha haft en endaste plan eller tanke på att köpa kakel gick mina ben in i den där butiken. Och som jag drömde där jag stod mitt i butiken och kollade på de hundratals modeller som satt upphängda längs väggarna. Jag kände mig som ett barn i en sådan där gammeldags godisbutik.
Tänk om jag hade haft det där franska lantköket och åhh vad bra de där blå plattorna hade passat, eller om jag hade haft ett sådant där badrum med svartvitt kaklat golv. När jag gick ut därifrån var jag två gröna kakelplattor rikare.

Vad har jag dem till här hemma? Den lilla plattan har jag som glasunderlägg för varma koppar och den större som kastrullunderlägg för heta gratängformar. Ett kul hemmafixtips för den som inte vill eller kan kakla om ett helt kök när andan faller in. Men små förändringar som det här kan ändå innehålla en kakelplatta här och där – och så kan vi fortsätta drömma om det där enorma franska köket ett tag till…

Kom ihåg att sätta filttassar på plattornas undersida så att du inte repar bordet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *