ball.jar.syltburk.tvålpump.monica.karlstein.hemmafixbloggen

Härom dagen fick jag ett mejl från en Cathrine som hade sett reportaget om loppisarna i USA och läst om de fina syltburkarna som jag fyndade och om hur jag gjort om en av dem till en tvålpump. Hon efterlyste en bild på den och instruktioner och då slog det mig att jag helt glömt bort att visa den här på bloggen. Så här kommer den. Numera har jag i diskmedel i den på köksbänken.

Du behöver: Syltburk. Beroende på materialet i locket behöver du förmodligen en metallborr till ett tjockt lock eller kanske en kniv och en hammare till ett tunt lock. Och en tvåpump. En sådan kan du sno från en gammal pump, antingen i plast eller metall beroende på vad du vill ha och vad som passar till locket.

syltburk.hemmafixbloggen.ball.jar

Så gör du: Borra ett litet hål mitt på locket. Eller sätt kniven mot locket och banka försiktigt med hammaren till du får ett lagom stort hål. Stick ner pumpen. Färdigt!

Sådana här snygga syltburkar, eller Mason Jars som de kallas, kan vara rätt svåra att få tag på i Sverige, men nyligen hittade jag en superfin butik på Gamla Brogatan 23 som hade ett helt gäng. Hos Americana Classic Vintage finns det både blåa och transparanta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *