monica.karlstein.hemmafix.alfapet.glasunderlagg.pyssel.scrabble.coasters

Under min loppisresa i USA kom jag över ett gammalt alfapet. Men eftersom det inte var komplett var det inte så kul att spela. Då började jag fundera på vad jag kunde göra av bokstäverna i stället. Det vore ju himla synd att slänga dem. Eftersom det var amerikanskt fanns inte de svenska bokstäverna med prickar och det blev lättare att bygga ord på engelska. Men den som vill hemmafixa på svenska kan säkert rita dit en och annan prick eller få tag på ett svenskt spel.

I Sverige är många alfapet i plast men för att få tag på fina bokstäver av trä är ett säkert kort att leta online. På vintagesajten Etsy.com finns många bokstäver av trä till försäljning. Sök på ”scrabble letters”.

monica.karlstein.hemmafix.pyssel.alfapet.glasunderlagg

Du behöver: En skiva presskork, lim och alfapetbokstäver.

Så gör du: Välj ut vilka ord som du vill skriva med bokstäverna. En lagom storlek på glasunderlägget är 4×4 bokstäver. Mät den totala bredden och längden för att få fram storleken till glasunderläggets botten av presskork. När du klipper ut botten kan det vara bra att klippa rutan cirka tre millimeter mindre på varje sida så att botten kommer att vara lite innanför bokstäverna – det blir snyggare.
Stryk ut lim på botten och tryck dit bokstäverna. Var noga så att bokstäverna hamnar i raka linjer och så tätt ihop som möjligt. Låt torka. 

Under nästa vecka kommer jag att tipsa om fler saker du kan göra med dessa bokstäver av trä. Håll utkik!

Fotnot: Textil i bakgrunden från Littlephant.com.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *