Foto: Angelica Söderberg.

Byråer finns nästan alltid på loppis så håll utkik efter en du kan sätta pysselfingrarna i vår och sommar. Även en gammal och ruskig byrå kan bli som ny med lite fantasi. Här har jag jobbat med en vit byrå som redan var i fint skick, men köper du en sliten stackare kan den snabbt bli fin igen med hjälp av lite färg. Börja då med att måla den. När färgen har torkat kan du börja tapetsera lådfronterna.

Stig Lindbergs mönster passar fint på möbler i gammal stil. Men tänk på att inte gå loss på ett antikt föremål. Det finns många loppisbyråer som du med gott samvete kan pimpa men är du osäker är det klokt att fråga ett auktionshus innan du klipper och klistrar tapet.

monica_karlstein_hemmafixbloggen_byra_med_tapet

Du behöver: Byrå, tapet, tapetkliser, klarlack, sax och penna.

Så gör du: Dra ut lådorna och skruva loss knopparna. Lägg lådfronterna neråt mot tapetens baksida. Rita runt om med en blyertspenna. Klipp till och lägg de utklippta tapetbitarna på lådfronterna. Förmodligen kommer du att behöva klippa bort ytterligare någon millimeter på fri hand. Detta eftersom du vill att tapeten ska sluta någon millimeter innanför kanten så att den inte blir kantstött och ful vid slitage.
Pensla tapetklister på lådfronterna och stryk fast tapetbitarna med fingrarna. Press ut eventuella luftbubblor och torka bort överflödigt lim innan det torkar. Lägg på ett skyddande lager klarlack.

Skruva fast knopparna när tapeten har torkat.

Tips: Vill du att tapeten på lådfronterna ska mönsterpassas lägger du bara ut lådfronterna tätt intill varandra på tapeten, ritar runt om varje och klipper så tajt du kan. Det ser svårare ut än vad det är.

Härligt Hemma

Tapet från Boråstapeter, byrå från Ikea och klänning från Orkan Lia.
Foto: Angelica Söderberg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *