monica.karlstein.hemmafix.moppe.ikea

Jag älskar möbler med många lådor och fack och har sedan jag var liten tyckt om de här små lekfulla minibyråerna som finns att köpa lite här och var. Det finns så många variationsmöjligheter med dem. Här har jag satt samman tre stycken minibyråer till en något mer vuxen möbel i sober färg. Ett sådant här nätt sidobord passar ofta bra i hallen eftersom det är så grunt och får plats även där det är lite trångt. Viktigt att tänka på är dock att det måste sättas fast i väggen, annars är risken att det välter.

Härligt Hemma

Du behöver: Minibyråer, träplank, spik, trälim, såg, sprejfärg, etiketthållare, knoppar, borrmaskin.
När jag nyss kikade på Ikeas hemsida hittade jag inte minibyrån, bara på den brittiska sajten, det kanske var tillfälligt slut. Men i så fall så hittade jag den även på Panduro.

Så gör du: Börja med att såga till en ram som du ställer minibyråerna i. Limma och spika alla hörn så att den håller ihop. Sprejmåla ramen, minibyråerna och alla lådor. Rör sprejburken jämt och stanna inte upp – då får du lätt rinnmärken. Var noga så att alla springor får färg i sig. Låt torka och fortsätt sedan med ett extra lager. Avsluta med ett lager skyddande klarlack och låt torka. Skruva på benen. På lådorna har jag vänt den tänkta framsidan bakåt för att slippa hålen som handtag. Mät ut var du vill ha etiketthållarna och förborra för knopparna. Limma fast etiketthållarna och skruva i knoppen.

Härligt Hemma

Tips: Etiketthållare i metall ger en lite lyxigare känsla på ditt hemmafixprojekt.

Härligt Hemma

Fotnot: Minibyråer från Ikea, ben och bordslampa från Mio, tapet från Boråstapeter.

6 kommentarer

///////////////
 1. Sandra Lindström

  Fy tusan vad snyggt! Vill ha, vill ha, vill ha!

  1. Monica Karlstein

   Tack Sandra, vad glad jag blir. 🙂

 2. Mariell

  Supersnyggt! Och nästan identiskt med vad jag tänkt göra med min gamla minibyrå! Men jag har inte hittat några snygga etiketthållare, var har du fått tag på dem? Eller har du tips på var man kan hitta etiketthållare med handtag (så att man inte behöver ha knoppar)? Jättetacksam för svar! 🙂

 3. jessica

  Hej, jag undrar var någonstans hittade du de små knopparna?

 4. Sara

  Vad har du använt dig av för sprayfärg,? så himla fin ?

  1. Monica Karlstein

   Sprejfärgen kommer ifrån Highlights. De har butiker i Stockholm och på nätet. Jag har använt mig av deras serie som heter Gold. Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *