Härligt Hemma

Leksaker och gammal sportutrustning finns ofta i mängder på loppisar. Kanske därför att de inte längre är tillräckligt bra för att leka eller spela med och ingen vet vad de då ska ha dem till. Här är en idé.
Du behöver visserligen be en glasmästare skära till spegelglaset, men du kan göra förberedelserna och efterarbetet själv så blir det inte så dyrt. För någon hundralapp skär glasmästaren till de ovala spegelglaset.

Du behöver: Tennisracket, penna, papper, spegelglas, lim PL200, ståltråd, målartvätt.

monica.karlstein.racket.racet.tennis-mirror-spegel-upcycling

Så gör du: Lägg racket på en bit papper och rita av rackets innerform med en penna. Klipp ut och lämna pappersmallarna till glasmästaren så att de kan skära till glaset åt dig. Du kan även lämna in racket så att glasmästaren ritar av och gör mallen, men då får du nog räkna med ett lite högre pris om de ska göra jobbet åt dig. Spegelglaset som jag har använt är tre millimeter tjockt och det räcker gott och väl.
Torka av racket med målartvätt för att få bort smuts och flott. Lägg glaset på rackets nät och spruta in limmet emellan spegelglaset och nätet så att det hålls på plats. Baksidan kommer inte att synas när racketet hänger på väggen så använd rikligt med lim. För syns skull så kan du även limma dit en pappskiva eller liknande så att limmet inte syns från baksidan. Det kan vara fint om du planerar att använda spegeln som en handspegel och haka loss den från väggen då och då. Låt limmet härda och ställ gärna något tungt på spegeln så att spegelglas och lim pressas ihop.
Tvinna fast en bit ståltråd som hängare, precis som du gör på baksidan av en tavla. Häng upp på en krok på väggen.

Tips:

* Behöver du ögon i nacken? Haka loss den ena spegeln och håll den i handen så ser du enkelt din håruppsättning från baksidan.

* Har du ingen målartvätt hemma? Oftast går det lika bra att få bort ingrodd smuts med varmvatten, diskmedel och ett par droppar nagellacksborttagningsmedel. Men var försiktig så att inte färgen inte lossnar.

Härligt Hemma Foto: Angelica Söderberg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *